Ljubav i posvećenost

Onima koji dobro poznaju vlasnika i osnivača Auto centra ”SIMA Racing” Borka Simovića, njegovo ime je bez sumnje prva asocijacija na spominjanje reči automobil! I to nije slučajno, jer ova, za njega najvažnija sporedna stvar na svetu, od ranog detinjstva, postala je i profesionalna opsesija u kojoj Simović nema zadrške, već ide sve šire, i dalje… Da je tako, potvrđuju i reči Dr Ljubinka Kovačevića koji u svojoj knjizi “Razumno hrabar preduzetnik” između ostalih preduzetnika, opisuje i Simovića, na sledeći način:

Mladalačka preokupiranost “praktičnom motoristikom”, nije mu bila smetnja, već dodatni podstrek za njenu “teorijsku nadgradnju” na Mašinskom fakultetu. Tako je užičko školstvo dobilo “profesora baš po Bolonji”, a mnogi vlasnici motornog vozila “profesora majstor-Borka”.

Borko Simović  je nakon završetka užičke gimnazije nastavio školovanje u Kragujevcu na Mašinskom fakultetu, na smeru motori i motorna vozila. Ne mogavši tokom studija da se odvoji od automobila i praktične auto-mehanike paralelno sa školovanjem stiče iskustvo radeći u nekoliko poznatih kragujevačkih auto servisa, a po diplomiranju počinje da radi kao profesor praktične nastave za automehaničare u Tehničkoj školi u Užicu i par godina kasnije, 15. maja 2005. otvara svoj servis za održavanje i popravku automobila. Obrazovanje dopunjuje i kroz više obuka u ECAP školskom centru, za obuku tzv. slobodnih servisera.

Auto servis “Sima Racing” otvoren 2005. godine u Užicu

Preko dve i po decenije rada, stečeno znanje, savestan odnos prema radu, profesionalizam, višegodišnje iskustvo rada na svim tipovima vozila, preko hiljadu stalnih klijenata sa tendencijom uvećanja preko 20% na godišnjem nivou  i pre svega ljubav prema ovom pozivu, uticali su da Simović svoj servis “zameni” modernim Auto centrom “Sima Racing”,  koji otvara 16. oktobra 2017. Osetno povećanje obima posla, sve veći broj klijenata i nedostatak prostora “kumovali” su novim izazovima. Auto centar danas upošljava četiri automehaničara koji su bili Borkovi učenici u Tehničkoj školi u Užicu, tako da su imali adekvatan mentorski pristup. Ubrzo su kod Simovića zasnovali stalni radni odnos, a kasnije su i sami prošli ECAP-ovu obuku. U centru je i jedan administrativni radnik i komercijalista koji vodi računa o konstantnoj snabdevenosti prodavnice autodelova, pre svega usmerenoj ka potrebama servisiranja i popravke vozila u centru. Adekvatnoj usluzi pogoduje trenutnih 240 kvadratnih metara prostora unutar kojih je na raspolaganju pet radnih mesta za prihvat vozila i parking na koji se može smestiti čak stotinu vozila! Međutim, to nije sve,  jer je tendencija da se prostor proširi, a uskoro u okviru Auto centra otvori i vulkanizerska radnja, perionica i bife. S obzirom na obim posla, bilo kakve intervencije na vozilu je neophodno zakazati telefonski ili prilikom posete centru.