Usluge

Auto mehanika

Višegodišnje iskustvo koje smo stekli u ovom poslu, pomaže nam da uspešno obavimo sve intervencije na automobilima, ali to je samo jedan od faktora koji su bitni u realizaciji posla. Auto industrija konstantno napreduje, pojavljuju se novi modeli i rešenja, pa smo pored adekvatne tehničke opremljenosti, konstantno vodili računa i o usavršavanju znanja kojim raspolažu mehaničari.

Naši dosadašnji klijenti se gotovo u potpunosti pridržavaju saveta koje im upućujemo, pa su njihova vozila uglavnom u dobrom stanju. Da bi se izbegle neželjene situacije, najvažnije je automobil podvrgnuti redovnom održavanju, kako serviser preporučuje, i na taj način ćete sebe zaštititi od nepotrebnih briga i troškova. Ta preventiva je često presudna  za višegodišnje ispravno stanje vašeg vozila.

U delu auto mehanike, vršimo veliki i mali servis vozila, popravke kočionog sistema, oslanjanja, sistema za prenos snage, popravku sistema upravljanja, podešavanje geometrije prednjeg i zadnjeg trapa, remont menjača, generalnu popravku motora i sve druge mehaničke intervencije.

Redovan servis

Većini vozača je poznata činjenica da je za ispravnost njihovog četvorotočkaša najvažnije redovno održavanje. Određen broj vozača zanemari ili odlaže ovu potrebu, a onda to rezultira velikim kvarom i visokim troškovima popravke. Zato se pridržavajte saveta mehaničara, jer iza toga uvek stoji dobra namera.

Najčešće, nakon pređenih 10.000km realizuje se tzv. mali servis koji uključuje redovnu proveru rashladne tečnosti, kočione tečnosti, ulja u menjaču, zamenu filtera i ulja i proveru kočionog sistema.

Ako je potrebno uraditi veliki servis, jer su od prethodnog desetine haljada kilometara iza vas, biće promenjen set kaiševa, zatezači, vodena pumpa… Naravno, kada će se izvršiti ove intervencije zavisi i od toga koji je tip automobila, da li je u pitanju prvi ili neki sledeći veliki servis i sl.

Ove činjenice nikako ne treba zanemariti, jer redovna poseta Auto centru, predstavlja preventivnu zaštitu vašeg „ljubimca“.

Auto dijagnostika

Tehnologija proizvodnje vozila u skladu sa modernim potrebama čoveka, osetno napreduje pa su ozbiljne novine postale skoro svakodnevna pojava. Trka u prestižu se ubrzava, a jedna od osnovnih karateristika savremenog vozila je elektronski sistem koji ima cilj da prati rad i na vreme signalizira neispravnosti u radu. Računar koji prati rad senzora pravi zapise a greške signalizira paljenjem tzv. kontrolki na komandnoj tabli ili jednostavno sprečava dalji rad automobila.

Sledeći korak je detekcija kvara koja se uz pomoć dijagnostičkih uređaja preuzima iz računara vozila. Može se utvrditi neispravnost nekog dela, sklopa ili čitavog sistema. U većini slučajeva to bude upaljena žuta lampica sa simbolom motora ili natpis „Check Engine“ na instrument tabli. O čemu se stvarno radi ne možete sa sigurnošću zaključiti na osnovu paljenja kontrolke, ali vam precizan odgovor uz pomoć kompjuterske dijagnostige mogu dati mehaničari Auto centra „Sima Racing“.

Koristimo savremenu autodijagnostiku za vozila svih proizvođača, uređaje i programe Cen-Tech, odnosno WÜRTH- WOW 4.15.1.

Auto delovi

Adekvatan odnos prema klijentu ili uopšte radu, i skraćivanje rokova u kojima bi se realizovala intervencija na vozilu, ključni su razlozi da u sastavu Auto centra bude i prodavnica auto delova. Teži se izbegavanju bilo kakvog „praznog hoda“, zastupljeni su delovi uglavnom za većinu proizvođača automobila, a prodavnica trenutno raspolaže sa oko 4.000 artikala. Namera je da se uveća raspoloživi asortiman kroz uspostavljenu saradnju sa veleprodajama auto delova. Čak i u situacijama kada nedostaje neki deo, išto je prava retkost, zuzetno je brza realizacija nabavke tako da se efikasno rešava problem sa kojim je klijent suočen.

Ostalo

Auto centar „Sima racing“ pored osnovnih automehaničarskih usluga nudi i niz drugih intervencija. Ako ste u situaciji da vam je potrebno šlepovanje vozila, pozivom na broj Auto centra rešićete problem sa kojim ste suočeni. Takođe, niz usluga iz oblasti autoelektrike ili autoelektronike će biti obavljeno u centru. Tehničku podršku pružaju i naši partneri, specijalizovani za određenu, specifičnu intervenciju na vozilima.